Wanneer we het hebben over het inhoudsnetwerk van Google, heeft een van de meest gestelde vragen die we krijgen betrekking op de soorten sites van uitgevers die in ons netwerk te vinden zijn. Aangezien het inhoudsnetwerk honderdduizenden websites van hoge kwaliteit bevat, zoals About.com, kranten zoals de New York Times en blogs zoals Ask the Builder, duurt het wel even voordat we die vraag hebben beantwoord. Onlangs hebben we de pagina met partnersites op de microsite van het inhoudsnetwerk van Google opnieuw in werking gesteld om te proberen deze veelgestelde vraag te beantwoorden en om meer inzicht te bieden in de verschillende sites in ons netwerk.

We hebben de verschillende sites onderverdeeld in categorieën, zodat u eenvoudig sites kunt vinden waar u uw doelgroep waarschijnlijk kunt bereiken. U kunt eenvoudig sites doorzoeken die betrekking hebben op financiën, nieuws, entertainment, technologie en vele andere categorieën. In elke categorie worden voorbeelden van 10-15 sites weergegeven die zowel grote partnersites als gespecialiseerde websites omvatten. Als u niet bekend bent met een site die wordt weergegeven in de categorie waarin u geïnteresseerd bent, klikt u op de bijbehorende URL om het soort inhoud van de site weer te geven en een beter beeld te krijgen van het type gebruikers dat de site bezoekt.

Stel dat u verschillende soorten kruidenthee verkoopt. U kunt overwegen om de categorie Gezondheid en welzijn te doorzoeken, en ook het gedeelte Huis en tuin. Als vrouwen uw doelgroep vormen, doorzoekt u de categorie Vrouwenzaken om voorbeeldsites te bekijken die vaak worden bezocht door vrouwen.

Als u een site per onderwerp of demografische doelgroep vindt die relevant is voor uw product of service, kunt u positietargeting op die site overwegen. Met het AdWords-hulpprogramma voor posities kunt u posities in het inhoudsnetwerk zoeken en selecteren om uw advertenties weer te geven. Klik op URL's weergeven en geef de naam op van de site waarin u geïnteresseerd bent om specifieke posities te bekijken waarop uw advertenties kunnen worden weergegeven en selecteer de gewenste positie.

Geschreven door het US Inside AdWords Team, bewerkt door Jan M. Veering.