We willen graag twee veranderingen aankondigen voor sitetargeting in het inhoudsnetwerk van Google. Ten eerste hebben we sitetargeting een betere naam gegeven omdat het nu nauwkeurigere opties biedt: positietargeting. Ten tweede introduceren we een nieuwe optie bieden volgens kosten per klik zodat u nu per klik of per vertoning kunt betalen.

Introductie van positietargeting

Toen sitetargeting twee jaar geleden voor het eerst werd geïntroduceerd, konden adverteerders zoeken op specifieke URL's of onderwerpen om individuele pagina's in het Google inhoudsnetwerk te vinden en om hun tekst- en beeldadvertenties op deze pagina's weer te geven. In de loop der tijd hebben we andere functies toegevoegd zoals targeting op demografie en meer advertentie-indelingen zoals afspeelbare videoadvertenties. Nu kunnen AdWords-advertenties niet alleen worden weergegeven op websites, maar ook op specifieke delen van die sites, zoals de voetbalpagina's van een nieuwssite, het gedeelte met bioscooptijden op een filmsite, of zelfs een specifiek advertentieblok (een blok met Google-advertenties) op een bepaalde website.

Door deze nieuwe veranderingen hebben we besloten de naam sitetargeting te veranderen in positietargeting. De term 'positie' kan worden gebruikt om te verwijzen naar een site of een onderdeel van een site die u target. Omdat het aantal posities dat beschikbaar is voor targeting blijft groeien, heeft u meer controle over de delen van het inhoudsnetwerk van Google waarop uw advertenties worden weergegeven.

CPC-biedingen voor positietargeting

Bij de ingebruikname van bieden volgens kosten per klik (CPC), kunnen adverteerders nu de biedoptie kiezen die het beste bij hun doelstellingen past. Als u met uw campagne met positietargeting de omzet, leads, aanmeldingen of andere conversiegerichte statistieken wilt verhogen, kunt u CPC-biedingen selecteren en betalen wanneer gebruikers op uw advertenties klikken. Als u het aantal vertoningen wilt maximaliseren en de merkbewustheid onder uw doelgroep wilt verbeteren, kunt u bieden op basis van kosten per vertoning (CPM) selecteren. U kunt nu ook de gemiddelde prijs of de maximumprijs opgeven (met gewenste biedingen) die u bereid bent te betalen voor elke klik of per 1000 vertoningen.

Prestatierapporten voor posities en CPC-biedingen voor positietargeting zijn de meest gangbare verzoeken van adverteerders die we ontvingen voor campagnes voor het inhoudsnetwerk van Google. We zijn zeer verheugd dat we deze optie beschikbaar kunnen stellen als onderdeel van ons voortdurende streven de flexibiliteit en de controle uit te breiden die adverteerders hebben wanneer ze op het inhoudsnetwerk adverteren.

Als u nu wilt beginnen met positietargeting, kunt u hier meer informatie vinden.